Přidat odpověď
no tak na to si počkám, můj nejstarší neuměl polykat do 10 let, sirupy dal, takže nám dr dávala sirupy, byl dost nemocný, léky na podporu imunity a lacidofil, které bral, jsem vysýpala z kapslí a kalcium rozpouštěla ve vodě..
naučil se to až v nemocnici - byl tam před půl rokem s mononukleozou - teď mu bude 11, tak se s ním netento - já zrovna byla odjetá, daly mu léky do ruky, pití a nazdar.. a najednou to šlo
teď už polyká co je větší půlím a dělá to ale tak (protože nesnáší, když se mu to nalepí na jazyk), že si dá do pusy trochu vody, zakloní trochu hlavu, do té vody vloží prášek a polkne s vodou - aby se to nikde nenalepilo
šestileťanda prášky polyká bez problémů už 2 roky, a s nejmladším mě to teprve čeká, budou mu tři a zatím léky nesní ani dobrovolně, laktulozu, lacidofil a bronchovaxom, mu míchám do mléka, to si ani nevšimne.. ale jinak on nepozře ani sirup, takže třeba na horečku mu dávám nurfoen activ - je to tableta rozpustím ji fakt snad v 1 ml vody a nacpu do něj - jinak by totiž musel dostat 7,5 ml nurofenu, a to mi vybleje.. a takto to řeším i s antb dostávám tablety a drtím mu je
Předchozí