Janino, jsně že platí pravidla.Bohužel jaké jsou sankce? Existují sice jakýsi tiskový zákon,ale ve skutečnosti to už musí být mega bota,aby s tím šel někdo k Unii vydavatelů, nebo k soudu. Ano, i takové věci se dějí. Ale pro odfláknutou práci nikdo k soudu nejde.
Hele, já nejsem proti inetentovému zpravodajství.Já mám zkušenosti kolem roku 2000, kdy tam pár spolužáků pracujících teď v mnohem lepších firmách zkoušelo pracovat. Oni to ani asi nemyslí špatně,ale je to šité horkou jehlou. Už jsem to tu vysvětlotavala-když uděláš chybu na netu, napíše ti někdo do sikuze,že autor je dement, tak jdeš a v reálném čase to opravíš a další čtebáři už to mají bez chyby. Nebo špatný článek stáhneš. Noviny z distribuce nestáhneš. Špatně vyřčené slovo v TV, nebo v rozhlase hned koluje na youtube, už ho nedáš zpátky do pusy ani párem koní.
Čili-čtěte si novinky,aktuálně, Ihned, Idnes, ale ověřujte si na článcích z témat, kterým vy osobně rozumíte (co já vím-třeba domporody, kanoistika, Brad Pitt), jak jsou odborně psané, neřkuli přeložené (to je vůbec katastrofa. K jedné soudní kauze se třeba v USA podle jednoho článku v ČR vyjadřoval Generál Attorney
)