Přidat odpověď
Souhlasím s Putnou, že toto silně připomíná dobu, kdy bolševik nedovolil určitým lidem, aby získali profesuru. Jenže i ten bolševik to dělal tak, že někdo ty profesury schválil a prezident pak formálně jmenoval.
Vadilo mi a dodnes vadí např. jmenování Milana Knížáka profesorem, jen proto, že si našel ty správné politické přátele. Pokoušel se o studium vš, vždy po roce odešel, jak je oficiálně v jeho životopise. Já si spíš myslím, že byl odejit a nebo odešel, protože by k vyhazovu stejně došlo. Člověk bez vzdělání na vš se stal profesorem, přitom řadu let za bolševika ho živila jeho manželka a on doma "studoval". Nechávám stranou i jak řádil v NG, kde svá "díla" (hnusy) nakupoval do majetku NG od sebe za velké peníze.
Knížáka jmenoval profesorem Havel, ovšem on jen provedl ceremonii, profesorské řízení probíhalo jinde. To probíhá na fakultách vš, kde o tom rozhoduje vědecká rada svým hlasováním. Má svá přesná pravidla, kdo se může stát docentem - tj. předchozí PhD, další publikace potom, požadavky na množství a rozsah publikací a hlavně jejich kvalitu. Podobně jsou požadavky na profesora, kde se chtějí další publikace a vědecko-pedagogická činnost nad tu docenturu. Docenta prezident nejmenuje, formální jmenování dělá snad ministr, ale rozhodující dosud bylo habilitační řízení. Stejně tak u profesury to dosud vždy rozhodovalo, jak dopadlo profesorské řízení před zvláštní komisí. Vlastní akt jmenování byl jen formální procedurou. Asi jako u absolventů vš promoce. I když ta není ani nutná, dotyčný se stane magistrem, inženýrem či doktorem medicíny složením státnic, zpravidla po dřív obhájené diplomce. Promoce je jen divadlo a lze diplom převzít i bez něj.
Zeman za velmi krátkou dobu se stačil velmi výrazně předvést. Opilecké vystoupení, kde bohužel někde na Tchaiwanu si neutahují z něj, protože osobně jim jeho jméno nic neříká. Utahují si spíš z naší republiky. Asi jako když mi vidíme v tv, jak se tam v Asii někde poperou v parlamentu poslanci, taky neřešíme jejich jména. A asi proto, že si není tak jistý, tak chce ukázat, že on má moc. Jenže zpupnost vede k pádu. Já být v té pozici, tak bych třeba bojkotoval účast na svém jmenování, dokud to nebude s Putnou. Případně i v parlamentu schválil zákon, který pokud prezident odmítne jmenovat, tak že dotyčný má na ten titul stejně právo. Prezident tu není jako nejvyšší autorita na vše, vč. vědeckých oborů, které nestudoval. Zeman sám nemá ani habilitaci, tak ani ve svém oboru do toho nemá co mluvit. Dosud tedy bylo, že o docentuře či profesuře se rozhodovalo ve vědeckých radách k tomu určených. Nebo by platnost té profesury měl potvrdit soud, nejspíš ústavní, když jde o hlavu státu. Přijde mi, že s tou zpupností se mísí i degenerace, protože soudný člověk by se nedovážil tohle udělat. Věděl by, že ztrapní leda sebe. Asi jako hloupými řečmi,že měl 39,2 a to nikoli promile, ale stupně celsia tělesné teploty.
Jen říkám, že Zeman nás ještě překvapí, pokud teda bude dál na Hradě ve funci a nepotká ho nic zlého, což vzhledem k životnímu stylu a životosprávě by se dalo jen očekávat.
Předchozí