Přidat odpověď
Jinak co se týče KS, tak se mi líbila tato jeho reakce:
"Řekl bych to tak: Je rozdíl mezi dobou před sto lety a dnes. Tehdy měly přístup ke korunovačním klenotům hlavy pomazané, teď spíše namazané."
"Ve volbách se budeme prát s různými stranami, to je normální. Ale s prezidentem je to vážnější záležitost. Prezident totiž chce potichu měnit ústavní zvyklosti a zavést poloprezidentský systém. Když bych teď před ním couvl, tak on tady bude za rok určovat českou politiku. Jednomu člověku, kterého znám už dvacet let, řekl, že k prosazení nového systému potřebuje nepřítele, kterého musí porazit. A zvolil si mě.
On mě nezná dosti dobře. Já jsem sice přítel kompromisu, ale ne u zásadních věcí. Tam neuhnu. I v soukromém životě jsem přišel na jednu věc: nikdy se nesmíš vzdávat, když seš vydírán! Tady jde o opravdu důležitou věc. Republika má jedinou oporu, a tou je ústava. A když ji nectí ústavní činitel, tak je to perfidní rozklad. Pak nemá stát na čem stavět. Myslím, že tento spor potrvá ještě dlouho."
celý rozhovor:
http://www.top09.cz/co-delame/medialni-vystupy/schwarzenberg-kdyz-ses-vydiran-nikdy-se-nevzdavej-12954.html
Předchozí