Přidat odpověď
že ty scény s Putnou mají jediný účel - populismus a další rozdělování lidí a rozpoutávání xenofobie.
Ortodoxní katolíci řvou nadšením, jak se Zeman zachoval (a dost mě to překvapilo od Duky, i když se mi ten otylý, gurmánsky vypadající kněz od začátku), rozšiřuje se další propast mezi katolíky, nekatolíky, homosexuály i běžnými smrtelníky a množí se povědomí, že by akademici neměli chodit demonstrovat a už vůbec ne nosit transparenty - měli by se chovat důstojně.
A kde je počátek toho všeho?
U člověka, který zcela nedůstojně znectil a téměř poblil české korunovační klenoty...
Dominik Duka: "Není možné, aby ze statutárů, kteří podepisují určitá rozhodnutí, byli vlastně jenom, když to řeknu po polsky, "dziadki podpisowymi", tak to není možné"
Tomáš Halík:
„Putna je celým svým založením provokatér a ostrý kritik v řadě věcí,“ myslí si. Církev však prý takové kritiky ve svých řadách potřebuje. „Církev má spoustu hloupých a zavilých kritiků, on je kritik ostrý, ale je především velmi inteligentní. Díky za něj,“ říká.
Už proto je prý velmi hanebné, pokud prezidentovu rozhodnutí skutečně vyslovili podporu někteří představitelé církve. „Pokud to skutečně udělali, pak se za takové „představitele církve“ hluboce stydím a omlouvám se za ně kolegovi Putnovi i celé akademické obci,“ říká Halík.
A pak ještě ostřeji dodává: „Mám opakovanou zkušenost s tím, že právě ti, kteří v církvi nejagresivněji vystupují proti homosexuálům, by si měli často zamést před vlastním prahem.“ Podle všeho se však Halíkovi zdá, že Zeman si jejich vyjádření náležitě „přitesal“.
Předchozí