Přidat odpověď
Chci se zeptat, jakou výši PNP by jste považovaly za adekvátní? Je to možná drzé, ale pokud by mělo PNP vyvažovat rozdíl mezi zdravými a nemocnými a srovnávat kvalitu života, tak podle mě minimálně 13 tisíc. Mám syna s PAS a ADHD. Teď chodí do školy s asistentem (na 4 hodiny). Do družiny ho pochopitelně nevezmou. Družina je do půl páté a stojí 65 kč za měsíc (pro ostatní děti). Kdybych chtěla chodit do práce, tak musím sehnat někoho na hlídání a stát mě to bude minimálně 85,- za hodinu. Taky si ho musím nechat doma, když se někam se školou jede (výlet, exkurze, škola v přírodě). To je měsíčně zhruba 11-14 tisíc. Stacionář pro školní děti neexistuje, do specky ho dávat nechci (a stejně tam do družiny autisty neberou). Do školy ho vozím do vedlejší vesnice, protože v místní ZŠ mi dali košem. Už skoro rok marně sháním něco na částečný úvazek. Mám čas jen od 8 do 11 (musím ho hned po vyučování vyzvednout) a pak někdy odpol., kdy je manžel doma. Teď se sice něco rýsuje, ale nabízí mi 68,- za hodinu a 11 hodinový úvazek, což je celkem nic. Opomíjím další věci jako je moje vyčerpání, sociální izolace a únavné boje, abych mu alespoň zajistila vzdělání a nějaký rozvoj. Jo, a hlídací babičky nemáme. Pracovala jsem z domu online, ale platební morálka zákazníků se tak zhoršila, že už to nedávám. Máme II.stupeň a kontokorent je už skoro na nule...
Předchozí