| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

mám tam synka (1.tř) a kamarádky děti.
o nadané děti se neumějí starat vůbec - ALE JAKO VŮBEC!!! IVP neexistuje, ani nám nebyl nabídnut, ač jsem se výslovně na to ředitele ptala.
Synek měl doporučení na třídu pro nadané děti, ale nakonec jsme se kvůli jeho zdravotnímu stavu volili školu co nejblíže bydlišti.

Neumějí se tam ale starat ani o jakékoli jiné dítě, které vybočuje z běžného průměru, mám ten dojem, bohužel...

Synek tedy ve škole nemá sebemenší problém s ničím, je to premiant třídy, pokud by se to dalo takto v 1.tř. říct (aby ne, učí se tam v podstatě jenom kurzívu, všechno ostatní už uměl), nicméně .... rozporuplné pocity ze školy mám od té doby, co jsem se rozhodla ho tam dát~d~. Nejen co se týče výuky, ale i vyzvedávání atp. Maj tam ale dobrou družinu, troufám si říct...

Jinak - známkování - od října jedou v první třídě na trojky i čtyřky, což mě osobně přijde STRAŠNÝ!!! Vím to ne od synka (to je typickej chlap, nic z něj nedostanu), ale od ostatních maminek. Známkovalo se co chyba, to stupěň dolů - když jsem na třídní schůzce v prosinci (která byla jediná za 1. půlrok), pozdvihla obočí, od té doby se známkuje - 1 chyba za 1-, 2 chyby za 2, 3 chyby za 3 atd...
teď jsem se opět podivila, protože synek dostal při přepisu za 2 a chyby byly tyto:
- vynechal čárku mezi slovy - psali jednotlivá slova oddělená čárkami
- špatně rozdělil slovo...
mi to přijde drsný, chjo...~d~
navíc mi tahle negativní motivace osobnostně prostě nejde pod kůži~a~

A ještě jeden postřeh ke známkování - kamarádka tam má dcerku (chodí se synkem do třídy) a jelikož ona v červnu už ve škole nebude, byl tam její manžel s třídní domlouvat věci ohledně vysvědčení atp. - pí učka mu řekla, že malé bude muset dát dvojku z matiky, protože jí průměr vychází 1,6 a má z tohoto předměru jednou za 4 ... přitom holčička počítat umí dobře, učivo z matiky bez problému zvládá - vím to proto, že si často se synkem hrají u nás a občas u nás dělají i úkoly... prostě se jí jednou něco nepovedlo a - smolík pacholík...!

Nejdůležitější v 1. tř. je učitelka, ale co jsem tak slyšela, nevím nevím, jestli to tam je lepší, co mám info, letošní prvňáčkové to nebudou mít, co se učitelek týče, zrovna snadné.

Ale výborná je ZŠ U školské zahrady, tam přestupoval synkův kamarád na podzim z první třídy a další chlapeček od nás ze sídliště přestoupil rok před tím... jsou tam oba moc spokojeni...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 0+8= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.