Přidat odpověď
Creo,už ti to napsala Velšice,to co jsem měla na mysli.Rozbít kvůli úletu funkční dlouhodobý vztah je tisíckrát větší blbost,než v tom vztahu zůstat.Představ si,že by tvůj manžel po deseti letech vztahu přišel domů a oznámil ti:"miláčku,nezlob se,včera na podnikovém večírku jsem se přiopil a mezi mnou a kolegyní k něčemu došlo,už se to nestane,ale protože k tobě chci být férový a spravedlivý,jelikož tě miluju,tak od tebe odcházím a podávám žádost o rozvod".
Ještě mi nedá ,abych se nevyjádřila k tomuto:
Lidé jsou si hromadně nevěrní právě proto, že pro ně hodnoty nic neznamenají...a zároveň ti, pro které hodnoty nic neznamenají, si nechávají ubližovat a aby si sami sebe nemuseli přestat vážit, tak předstírají, že je to takhle vlastně OK, že to tak lidi "mají", že to nic není atd."......................Naopak,právě proto,že některé lidé ty hodnoty uznávají, ten vztah na základě úletu,který žádnou hodnotu nemá,nezničí.Co by jsi raději-být po nevěře s mužem,který je k tobě pozorný,pomáhá ti doma,je ti oporou,má báječný vztah s vašimi dětmi,dává ti najevo lásku......nebo sama bez opory,bez vztahu a láskyplné péče?Ono totiž to,že chlap někde uletěl,se ani trochu nevylučuje s tím,že svoji rodinu miluje.Zahodíš kvůli dvěma hodinám,které se někde "bavil",deset pěkných let vašeho života?Nemluvím o dlouhodobých mileneckých vztazích,kde má muž už několik měsíců nebo let milenku,mluvím o občasných nevěrách,kdy chlap prostě selže,nebudu zde polemizovat,z jakého důvodu.necháš kvůli tomu děti bez otce,se kterým mají bezvadný vztah?Budeš tak hrdá,že se kvůli dvěma hodinám manžela stráveným s jinou ženou raději dobrovolně dostaneš do finančních potíží,protože samozřejmě bude citelně chybět jeho výplata?Budeš dětem odpovídat na otázky,proč už s vámi tatínek nebude,když jste se měli všichni tak rádi?Budeš tišit jejich pláč,až budou brečet,že chtějí tátu a kdy táta přijde?Tohle jsou hodnoty,milá zlatá.Ne to,že ho chlap na čtvrt hodiny zasunul jinde.
Předchozí