Raduno,
no moje děti týral kluk, který byl bez maminky (odešla), "vychovával" ho otec a jeho matka....otec znal od své matky jediný výchovný prostředek...výprask...tak ho aplikoval na synovi...babička na vnukovi....vědělo se to, řešil to psycholog, byl přímo ve školce...kluk opravdu nevěděl jak se má chovat....aby získal pozornost, tak děti kolem sebe bil...pak zjistil, že některé mu to vrací a jiné se bojí....tak už si vybíral jen ty a bavil se tím, protože jinak se moc bavit neuměl...no a jak reagovaly moje děti? Jedna začala týrat mladší ségru a druhá, když si šla hrát, tak nejdřív hračkám naplácala, aby byly hodné....
A pak jsem asistovala v jedné třídě.....tam byl kluk, sígr, je slabé slovo...učitelka všechno řešila poznámkou a on už jen při té představě reagoval afektem a to do té míry, že začal házet židlemi....pak pláč....on byl kápo ve třídě, byl hodně chytrý a taky silný a navíc měl staršího bráchu a jeho partu....no a pak jsem jednou suplovala místo učitelky....a já poznámky nedávám z principu, a tady jsem se navíc necítila "povolaná", prostě jsem učila, ale kázeň řešila po svém....a on to na mě zkoušel, provokoval...až vyprovokoval k "řevu"....a už čekal, že přijde poznámka a začal se připravovat k "akci...a když pak zjistil, že poznámka nebude, sám se omluvil, byl najednou jak sluníčko....a později mi řekl, že ho táta doma mlátí, že za každou poznámku ho zmlátí....neměla jsem důvod mu nevěřit, ty reakce tomu odpovídaly
. Řešila jsem to s vedením, evidentně se nic nestalo, já byla brzy potom odojeita, protože jsem měla "nevhodné" názory ohledně přístupu k tomuto klukovi a ještě k jednomu autistovi...