Tante,
tak v HK se učí obstojně, jde se hodně do praxe, ale té etopedie jsme měli jen 10 hodin, přičemž mně přijde, že by si to zasloužilo vlastní obor....
Já zažila dvě formy současně....na druhém stupni základky to byla ta skrytá, v Sokole šlo o otevřenou a všemi tolerovanou formu, moje sestra byla neoblíbená cvičitelka, na ni nemohli, já byla dobrý náhradní terč...a vše tam začalo u jiné cvičitelky, která mou ségru a celou naši rodinu "nenáviděla" jako třídní nepřátele...její dcera byla má spolužačka na prvním stupni, takže první třídu jsem prožila v kopancích, ve škole i venku....pak jsem to ve škole díky jedné kamarádce zvládla, ona s ní chodila do školky a se mnou zase bydlela v jedné ulici, tak i když na začátku byla taky ta, co kopala a mlátila, tak postupně přešla přes tajné kamarádství do otevřeného a tu druhou holku utlumila...ale právě se to přeneslo do toho Sokola
. A asi díky ségře, jak mi naši nechávali volnost ve výběru kroužků, tak do Sokola jsem prostě chodit musela
. A jedinou moji kamarádku tamodtud zase nemusela moje ségra (opět spíš její mámu a opět šlo o politické názory), takže mi zakazovali s ní kamarádit....
Na gymplu skoro paráda, kdyby se tam nedostala spolužačka ze základky....než jsem se rozkoukala, byla jsem tam, kde na té základce...ale postupně se to zlepšovalo, nebyla jsem nijak oblíbená, ale měla jsem svou cenu....