ahojky
včera tady byla diskuze Lehká jako dech a řešilo se tam právě i to, že bale, gymnastika... atd.. má prostě špatný vliv na tělo a já jsem hrozně na vážkách - protože moje 6,5 letá chodí od září loňského roku na gymnastiku a krom toho, že jí to baví, tak jí to i moc jde - trénink měli jen 1x týdně 1 h - doma jsem ale ještě poslední asi dva měsíce trénovali cca 3x týdně 30 minut + každý den protažení.. teď poslední měsíce mají trénink 2x týdně 1,5 h a u malé jdou vidět hrozné posuny, teď to mají proto, že je před vystoupením pro rodiče
ale od příštího září budou mít tréninků 100% víc a já jsem na vážkách, jestli ji nechat, či ne.. .( ještě jsem se úplně nerozhodla.. ale buď bude chodit jak budou rozepsané tréninky (idkyž u nás mají rozepsané třeba na celý týden, ale holky chodí 3x nebo jak prostě stíhají) a nebo nebude chodit vůbec.. to jednou týdně už prostě nepůjde
ale chodí tam i dcerka kamarádky co je vyučená lékařka a trénuje 4x týdně.. ej jí 7 a ona v tom problém nevidí, naše trenérky nejsou žádní rasové.. ale je to rpostě dřina.. je to sport, už to není kroužek..
nevím, jestli když k tomu dítě mádispozice - jako moje dcerka, je velice pružná od přírody, jestli se tím to tělo huntuje míň než u někoho, kdo je tvrdý a musí všechno mnohem víc roztahovat a přepínat, aby dosáhl stejných výsledků