Klidně bych dceru v 6 letech na závodní aerobik (příp. i jiný sport, ne ale teda na jakýkoliv) dala, když už tam chodí a líbí se jí to. Trénink 2x týdně není nic hrozného, pokud samozřejmě k tomu nemá ještě spoustu dalších kroužků a nezbyl by jí čas na volné hraní a odpočinek. Děti by se podle mě měly hýbat min. tu hodinu každý den a taky je to pro ně přirozené (pokud je neposadíme před TV, počítač a pod.). Takže pokud jsou tréninky dobře vedené, není tam žádný šílený tlak na výkon a velká kritika "neúspěchů", dobré vztahy mezi dětmi a pokud Vám samozřejmě nevadí ty závody o víkendech, tak bych do toho šla, koneckonců můžete zase skončit, ne? Já sportovala celé dětství (tréninky 2x, později 3x týdně plus zápasy často So i Ne, nějaká soustředění) a mám na to úžasné vzpomínky a dá to i hodně do života. A aerobik mi teda nepřijde nijak zvlášť nezdravý, jak tady někdo psal o kolenech a pod., tak to myslím platí hlavně pro dospělé ženy s nadváhou a bez kondice. Pro normální holčičku mi přijde poskakování při hudbě jako celkem přirozená aktivita
Problémy by mohly nastat v pubertě při rychlejším růstu, ale to asi při jakémkoliv sportu ...