Přidat odpověď
Ano, městskou a hned bych šla k vetíkovi, nechala ranky vyčistit a na městeké bych vyžadovala, aby mi zjistili majitelku dvou Russelů, protože je potřeba skontrolovat, že jsou psi očkovaní proti vzeklině. Pak bych poždovala náhradu nákladů s ošetřením, tedy vyžádat si doklad.
Ad očkování: Sice je to povinné, ale divili byste se, kolik lidí na to kašle. Můj muž se s tím setkává, když nabízí majiteli očkování, tak mu řeknou: "...ale on už to teď nikdo nekontroluje..." a psa naočkovat nadají.
PS pro ty, kdo nejsou psí pamětníci: Dříve se proti vzteklině očkovaly celé městské části (či vesnice) naráz. Prostě přišla pozvánka do schránky kdy a kde, (v Brně jsem bydlela v Žabovřeskách a pro nás to bylo třeba na "návsi" ve starém Komíně¨). Tam - n ulici, venku - měl vetík stolek, picnul psa, zapsal do očkováku, odškrtl si vás v seznau psů. Kdo nepřišel - byl urgován (možná předvolán či předveden a pokutován, to nevím, vždy jsem šla). Kdo měl psa naočkovaného někd na vet. středisku, přinesl očkovák ke kontrole a byl "odškrtnut".
Předchozí