Přidat odpověď
Motiv může posoudit jedině soudce jako polehčující, nebo naopak přitěžující okolnost, policie se tím v hodnocení skutkové podstaty trestného činu nezabývá. Buď se stal, nebo nestal.Polehčující okolnosti posoudí soudce a nevím, jestli ženská žárlivost u státní úřednice bude jako polehčující okolnost hodnocena. Navíc tam byly jakési úplatky, což je základní aspekt konání policie, zneužití pravomoci je zřejmě vedlejším produktem původního směřování vyšetřování.
Druhá možnost byla, že budeme nadále nadávat, jak se tu vesele korumpuje, klientelismus už je prakticky součástí politického systému a nic dalšího se nestane, protože policie se bojí konat.
Já jsem ráda, že policie pracuje a jsem ráda, že to neskončilo Rathem, ale rozkrývají se další záležitosti.
Někomu vadí, že policie rázně šlápla jeho oblíbencům na "kuří voko" a pak naprosto chápu ten jekot, včetně toho, že je ohrožena demokracie a svoboda. Nu - svoboda některých zřejmě v ohrožení skutečně je, podle toho křiku. Předpokládám, že se časem dozvíme víc.
Předchozí