| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

- " doufala jsem, že časy názorové jednoty už máme za sebou. "

jednak jde o předmět toho názoru, jednak o jeho východisko. Za výraznější nedostatek v hodnocení té či oné věci mám nedostatek obejktivity. Tak, jak journalisté přestali rozlišovat zprávu od komentáře, i lidé vytvářené spíše soubor intuicí než popis věrného obrazu skutečnosti. To jsou věci, které nejsou závislé na politické orientaci či na preferenci té které politiky, kdežto toliko na nezájmu o objektivní skutečnosti a jejich poznání. Možná tu hraje roli i to, že pokud dojde k poznání objektivní skutečnosti a toto poznání naručuje vlastní představy poznávajícího, pak ten to poznání jaksi vypudí z mysli a setrvává raději na těch představách, ať již z víry ve vlastní intuice nebo z fandovství, pomstychtivosti, trucovitosti, nenávisti a jiných emocích, které jsou největším nepřítelem rozumu.

Miloš Zeman není mým idolem, ba se mi obecně principiálně principů ani nepozdává míra jeho vstupu do státních mocí. Na druhé straně ale nemohu nevidět, že jsou to vstupy účinné - jakoby je česká politická scéna docela potřebovala. Vysoce efektní byl jeh vstup do soudní moci, kde jeho přičiněním došlo ke konsensu při jmenování soudců Ústavního soudu, ohroženého neschopností usnášet se právě skrze
nedostatek soudců, způobený předchozí dlouhodobou neschopností kompetentních osob dohodnout se. Nikdo snad nemůže doložit, že by to bylo z postu nějaké absolutní, či doonce absolutistické moci. Nejsem příznivcem, ba jsem spíše odpůrcem byrokratického centralismu EU a mám ho za prvopočátek novodobého evropského neštěstí a vlaska EU na GHradě mi přijde jeho jeho symbol, nicméně respektuji právo presidenta ji tam vyvěsit. Stejně tak respektuji právo presidenta jmenovat premiéra a jakkoli vnínmám nevýhody prozatímnosti právě sestavované vlády, nenacházím jiné seriosní a logické či dialektické řešení situace, vzniklé demisí. A nezlobí mne ani tak počínání presidenta v té věci, jako předcházející počínání premiéra Nečase a jeho vlády, a to včetně intrakoaličních hádek, kterýc docela dost přibylo v poslední době i jako zveřejněných.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.