| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

~s~ Martino, víš víc než já, omlouvám se za ten výpad a promiň, že píšu až teď, včera jsem se na rodinu už opravdu nedostal, měl jsem sice dovolenou, ale pracovní do deseti večer a dneska mě v práci čekala hromada za včerejšek. Doufám, že si mou omluvu přesto přečteš. Je to pro mne poučení, abych příště nemachroval.

Viděl jsem mezi řádky něco, co tam nestálo, a dosadil jsem si automaticky něco, c jsem slýchal od jiných, nepříliš zasvěcených... Mrzí mne to o to víc, že tě znám jako osobu věcnou, s hodnotami a názory, které jsou mi obvykle hodně blízké, a mělo mne to trknout.

Jenom ještě k tématu, rozlišil bych životní příležitosti, životní styl a životní hodnoty, i když se to trochu překrývá a často to lidem splývá v jedno: bráno zjednodušeně, myslím, že Romové, co vím, stojí o větší příležitosti, na úrovni většiny. Zčásti - z různé části, někdy zanedbatelné, jindy významné - přebírají nebo si myslí, že by rádi přebrali i styl nebo řekněme představu o životním stylu většiny, a co se týče hodnot, tam myslím hledí na hodnoty většiny spíš kriticky, i když i to se může lišit. Třeba na tom Balkáně se vícero hodnot liší od těch, s nimiž se setkáváme u nás, tak třeba práce tam je málokdy pokládána za hodnotu samu o sobě (kdyžtak v zemědělství), klade se tam mnohem větší důraz na rodinnou soudržnost apod. Ale v zásadě po novém přečtení a doufám pochopení jeho smyslu s tvým příspěvkem souhlasím. Díky za vlídnou reakci, F.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.