U nás naprosto v pohodě, bez uplácení apod.
Ale to je tím, že na nočník jsem ho "zvykala" už přes rok, prostě po probuzení jsem ho na něj posadila a tak. Většinou se vyčůral, protože to bylo v době, kdy by čůral i do plíny. Teď, tak 3 měs. zpátky, si začal říkat - nejdřív na kakání, pak i na čůrání, ale plíny ještě nosil, pro jistotu. Asi před tím měsícem už jsem mu je prostě sundala. Je na něj spoleh, fakt je to bezva. Zvádám to já i hlídací teta, táta většinou taky, jinak když jsme doma oba, tak to sleduju spíš já - někdy jen začne přešlapovat a přímo si "neřekne", tak se ho zeptám a on posllušně ťape na nočník - táta si nevšimne, že dítě si přešlapuje. Akorát teda neumí čůrat ve stoje - tj. venku na travičku nehrozí, takže zas děláme procházky na max. 3 hoďky, abychom se byli schopní vrátit domů na nočník včas + v autě vozím nočník, tj. čůráme klíďo na parkovišti
.
Dudel nemá od loňského listopadu, taky tenkrát podezřele v pohodě.
Akorát teda to svlíkání a oblíkání nic. Dneska si poprvé ve svém životě sám sundal jednu ponožku
a hned mi to přinesl téměř s pláčem "nemá, nemá" - tak jsem ho vélice pochválila, jaký je šikulka, že si už umí sundat ponožku.
Pomáhá mi doma - uklízí si ponožky do svého šuplíku, "utírá" prach, vyndavá příbory z myčky rovnou do šuplíku, taková naše malá hospodyňka - dokonce i hračky si vcelku pouklízí do krabic.
Jak já bych si to krásně užívala, kdybych se furt nemusela rozčilovat s těma řemeslníkama... Ale počítám, že během víkendu už mu budu "zařizovat" pokojíček, mělo by být vymalováno, ve čtvrtek mají dovézt nábytek, koberec mám taky koupený, jenom ty světla někde váznou (všechno bylo jaksi na objednávku). Doufám, že už se nám nic nepokazí a nikde nezdrží a jsem zvědavá, jak bude koukat a jestli se naučí spávat ve svém nebo jestli stejně bude se mnou v posteli.
Spávají vaše děti ve vlastním? V pohodě?