| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Prodáváme už roky (cca 20let) kojenecké věci, viděla jsem už tisíce párů, které přišly kupovat kočárek a spol.
Za ty roky se i napohled viditelnýě vztah mezi partnery hodně změnil.
- Změnil se věk a poměry věku mezi partnery. Zpočátku se mi občas zadařilo říct budoucímu tatínkovi "dědeček" - odezva samozřejmě velmi nelibá. Takže se zdržujeme jakéhokoliv označení nakupujících :-) .
Někdy onen dědeček vypadal a vypadá skutečně jako dědeček a dokonce s vnučkou.
Ae to s sebou holt nese doba.
- Ale stále víc párů jsou stále přítel-přítelkyně. Fakt je, že dřív mi to přišlo hodně divné, protože pod slovem "přítel" a "přítelkyně" mám uloženo něco jiného, než životního partnera, ale už je to fakt běžné.
Už se ale zdráhám použít kdysi klasické rčení - "přijďte se podívat i s manželem, rádi Vám to a to ukážeme...". Protože odpovědí pak často bylo - "jo, já s přítelem přijdu".

A mě vrtá hlavou - proč se ti lidi, kteří se rozhodli mít dítě, prostě nevezmou? Dřív to občas taky tak bylo, ale ti lidi to dělali spíš z nějaké revolty nebo potřeby být "jiní", ukázat, že nepotřebují papír a posvěcení od státu....a to je jistě i teď, ale proč ti ostatní?
Je jich počád víc a víc, poměr manželů a "přátel" je nyní rozhodně menší u manželů.
Bojí se jít do závazku? Ale vždyť dítě samo JE závazek na celý život.
Říkají si, že to stejně na tu chvíli nemá cenu?
Počítají s tím, že se s tímhle partnerem dlouho nezdrží?
Nebo je to ekonomicky výhodnější?
Moderní, free?

Je tu ta diskuze, zda se vzít měsíc před porodem...mnozí radí - až bude dítě na světě, za rok, za dva. Ale proč? Pokud jde o status rodiny s "papírem", stačí přece odskočit si na radnici, přece honosná svatba nikomu žádné rodinné štěstí nepřinesla?

Fakt už jsem nějaký starší člověk a nechápu to.
Já ty lidi nesoudím nebo nehodnotím, je to věc každého, ale hrozně by mě zajímalo, PROČ to tak mají?
Třeba je to móda a kopírování buď rodinných zvyklostí nebo zvyklostí kamarádů.
U nás v široké rodině jsou teda všichni, kdo mají děti, vzati, takže možná jsem zas ovlivněná já tím, co vidím kolem sebe mezi blízkými.
A samozřejmě vím, že svatba není povrzení šťastného vztahu.

Smutno mi občas je jen tehdy, když vidím a slyším, že budoucí maminka by se sice vdala ráda, ale "tatínek" si ji prostě vzít odmítá.
Ne, nezpovídám ty lidi, ale - často se u nás zdrží dlouho a člověk slyší, co si povídájí mezi sebou a taky - mluvíme s nimi a oni spolu.

Jsem zvědavá, jak to bude dál...miminka se vesele rodí a neřeší to. Jak to budou mít jednou oni? Máme vlastně už druhou generaci zákazníků - minulá miminka čekají nová miminka ~:-D - ale ta prostě přijdou už ne do té klasické rodiny ~d~.
Hrozí, že svatby zaniknou úplně trapný jako přežitek?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.