v sobotu se mi kluci vrátili ze skautského tábora. Byli tam 14 dní a přijeli velmi spokojení. Jídla měli myslím dost (žádné stížnosti neproběhly) a já se zase tak strašně nestarala. Beru to jako otužování a zvykání si, že ne všude bude maminčina sukně s její výkrmnou
Já bych teda asi neposlala ani ten balíček
ale je pravda, že na našich táborech je zvykem, že v polovině tábora je rodičovský den, kdy si děti připraví program a rodiče mohou vstoupit na území tábora jenom výměnou za pekáč buchet apod.
Letos nás přímo upozorňovali, že dětem nemáme dávat sladkosti, že něco sladkého mít budou, ale spíš ovoce apod.
I když byl tábor bez pitné vody (museli vozit v barelech), bez elektřiny apod., tak se na hygienu myslelo - ti menší pod dozorem vedoucích, starší sami, se sprchovali podle potřeby, minimálně 4x za 14 dní. Mobily byly nedoporučeny, číslo na dva vedoucí jsme měli
Kluci nám poslali z tábora lístek (na popud vedoucích - psali všichni) jeden zcela bez textu, jenom s adresou a na druhé straně nakresleným obrázkem, druhý se stručnou větou, ať mu dovezeme kulicha, že mu je na hlídce víc zima
Myslím si, že je důležité hodně vybírat tábor, vedoucí i děti známe osobně a věříme jim, že se o ně postarají, i třeba včetně nákresu míst přisátí klíšťat, které mladší syn pochytal
a potom ty drahoušky nechat plavat, život se s nimi mazlit nebude, hlad ani nepohodlí není životu nebezpečné