Práv proto se u pekárny píše, že je to vhodné na marmeládu z citrusů, které obsahují ohromné množství pektinu a odpar není třeba. Odpar je potřebný u marmelád typu poidla.
Nevím, jaké ovoce chceš použít. Tuhnutí nemá nic společného s konzervací marmelády. Tu konzervuje cukr - proto se ho tam musí dát v poměru 1:1 k ovoci.
Když chceš dát cukru méně, je pak nutné to přesterilizovat jako kompot.
Nebo je te´d v módě naprosto nepochopitelné nadužívání konzervačních přípravků do domácích marmelád, typicky různé ty Gelfixy 1:3, kde nepřítomnost ochrany cukru je nahrazena různými umělými konzervanty.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.