Přidat odpověď
Záleží na vzťahoch.
S mamou, mojou sestrou, tchánovcami a manželovou sestrou s rodinou mám také vzťahy, že my k nim môžeme kedykoľvek a oni k nám tiež, kľudne aj na pár dní.
Programovo sa neobmedzujeme, tj. keď švagriná v piatok volá, že idú k nám na víkend tak poviem ok, v sobotu ale nie sme doma lebo ideme na oberačku, v nedeľu sme k dipozícii môžeme si spolu urobiť program. Tj. prídu v piatok večer, v sobotu si urobia program sami, k dispozícii majú dom a zahradu a v nedeľu sme spolu, dáme výlet alebo sa len tak poflakujeme, deti sa hrajú.
To isté my ku svokrovcom, manžel zavolá mame už z cesty, že ideme na víkend k nim. Buď sa nám venujú alebo ak nie tak máme dom a zahradu k dispozícii. Kým sme bývali k svokrovcom cez kopec tak sme cez víkend išli na prechádzku zastavili sa u nich dali kávu, posedeli a potom naspäť, to isté svokrovci, prišli k nám kedykoľvek, doniesli koláčik, uvarili si čaj, pohrali sa s deťmi, ja som kľudne žehlila, varila alebo len sedela s nimi a kecala.
Ale je mi jasné, že u každého sa to nedá, nie každý má také neformálne vzťahy. A všeobecne nemám rada ľudí, ktorí mi nie sú blízki a pozvú sa na návštevu "ideme okolo tak Vás zájdeme pozrieť" alebo rovno zazvonia pri dverách.
Předchozí