Přidat odpověď
Filipe, nu, do nástupu vlády pod vedením Nečase bych napsala, že za Klause a Zemana nebylo v pořádku skoro nic, ale...........po tom, co předvedla tato vláda, bych řekla, že v tom byl minimálně jistý řád, ve kterém se dalo orientovat, někdo poslouchal protesty a politici brali vůli občanů alespoň na vědomí.
Zvyknout si na to, že kradou a korumpují, si asi můžu zvyknout, víceméně se to děje všude, jinde jen v mezích slušnosti a míře přijatelné.
S čím se nesrovnám, je právě postoj té vlády, který se šířil i mezi vyšší úředníky, vůči občanovi, jako jednotlivci. Nejen bezohledné drancování kapes těch, kteří trpí - pořád mám před očima trpící, postižené a bezmocné, kteří byli prohlášeni za naprosto zdravé a práce schopné.
Nejen alternativní trest pro ty, kteří nedokázali najít práci, ale ještě jejich sledování si tato vláda vymyslela.
Výsměch všem stížnostem a protestům, snaha o jejich omezení, nebo dokonce jejich úplný zákaz..........
Myslíš, že charakterní, slušný člověk by se jim vůbec mohl postavit, aniž by ho minimálně psychicky zničili?
Za jiných okolností bych volila Táňu Fischerovou, to je pro mě ideál člověka, hodný prezidentského postu, reprezentant slušného a vyrovnaného národa se slušnou a vyrovnanou politikou.
Zničili by jí. Zeman je pro ně nezničitelný, právě proto, že je stejný a že se stejně dobře orientuje v takovém prostředí a stejně tak použije jejich zbraně. Zatím navíc neudělal nic, co by bylo v rozporu s ústavou a dokonce ani s ústavními zvyklostmi, nebereme li v potaz, že někdo je schopen a ochoten považovat za ústavní zvyklost něco, co se před tím stalo jednou.
Navíc on ty zbraně používá politicky, neuzurpuje a neničí bezmocné občany, jako to dělala předchozí vláda. Její zásahy do práv a svobod občanů jim neodpustím nikdy.
Ne, nelituju, že jsem zvolila Zemana a nebyla to ani protivolba, ani menší zlo. Byl to voličský kalkul a zatím plní to, co jsem od něj očekávala.
Předchozí