Aghato, pobavím Tě
mm je odpůrce dávání jmen po někom z rodiny, natož pak po rodičích (narozdíl ode mne)... když jsme vybírali jméno pro našeho prvorozeného, měl podmínku, že to nesmí být žádné jméno, které se vyskytuje v mé a i v jeho rodině - z toho uzoučkého výběru (páč do toho zařazoval i sestřenice a jejich děti) jsem si ovšem nevybrala + já má totiž zase vždycky jména spojená s konkrétními lidmi, tedy mi díky tomu vypadlo spousta i docela pěkných jmen... no, nakonec jsme horko těžko vybrali Jakuba (i když synka toho jména mají příbuzní, se kterými se asi nejvíc stýkáme)... no a u mrňavky to bylo ještě horší - nepřipustil žádné mnou navrhované jméno - nakonec si se synkem házeli korunou těsně před porodem (mě už pak bylo všechno jedno)...máme tedy Karolínu, což je jméno dcerky právě těch příbuzných, kteří mají toho Jakuba
...
Takže když jsem volala té příbuzné (hodně dobře si spolu rozumíme), abych jí řekla, cože se nám vlastně naposledy narodilo a jak se to jmenuje, říkala jsem, že vůbec nevím, proč jsme se kvůli těm jménům s mm tak dodadovali, že jsem to měli rovnou opsat od nich a bylo by!
Následoval její výbuch smíchu (protože zná mm) a poté potěšení, že jsme i napodruhé vybrali stejné jméno, jako ona - nemá s tím absolutně žádný problém a je fakt ráda. Její děti jsou tedy o cca 20 let starší, než ty moje...