Přidat odpověď
Ja neviem či som to dobre pochopila ale v skratke.
Kamarátka si pre manželstvo vybrala chlapa o ktorom si myslela že je OK a nebude veľmi odporovať. Nejakým spôsobom ho presvedčila, že aj on chce dieťa. Dohodli sa že bude doma 7 rokov a chlap bude zarábať. Potiaľ OK aj keď to teda vidím tak že išlo všetko podľa nej, ale ak to tomu chlapovi vyhovovalo tak nič proti.
A teraz mi to nie je jasné kde je konflikt.
On sa na ňu len tak bez príčiny utrhuje, že je doma a mala by ísť makať?
On sa na ňu utrhuje až potom čo ona od neho vyžaduje starostlivosť o dieťa a väčšiu pomoc v domácnosti?
Lebo ak je to prvý prípad tak je hňup keď nevidí, že s dieťaťom je viac starostí a že ona ešte potrebuje byť doma aby dieťa naštartovala čo sa týka školy.
Ak je to druhý prípad tak by som to až tak jasne nevidela. Majú jedno dieťa, nie je OK ale asi to nie je nič strašné. Byť doma a mať jedno aj keď neštandardné dieťa ktoré chodí do škôlky mi nepríde až také hrozné. Je kopec žien ktoré majú neštandardné deti, viac detí a k tomu pracujú. Celkom dobre som asi nepochopila čo od toho chlapa vlastne chce. Aby chodil do práce, ešte viac doma pomáhal a viac sa staral o dieťa? Má sa uvoľniť z práce z ktorej to veľmi nejde aby obehol doktory? A keď o tú prácu príde tak budú žiť z čoho? A ona celý deň kým je dieťa v škôlke robí čo?
Čo sa týka práce. Nech si zoženie pani ktorá dieťa v prípade potreby vyzdvihne. Ja som mala dôchodkyňu, syn k nej chodil aj cez prázdniny, po chorobe, bez nej by som do práce nastúpiť nemohla, rodinu tu nemám. Tiež som si to nevedela predstaviť ale šlo to dobre, pani bola spoľahlivá.
Předchozí