Přidat odpověď
- ""Státní moci ČSSR nezbývalo než to vzdát......"
No, MZ by s Vámi nesouhlasil, ten jako vždy je velmi velmi kritický:
MZ byl v tu dobu členem KSČ. Jeho nesouhlas v té věci a té době je mi lhostejný.
- " My jsme je v srpnu 68, předtím i potom ty hrdiny potřebovali, my jsme si je idealizovali a nakonec - a já vím, že jsou to velmi tvrdá slova, se z hrdinů stali zbabělci," řekl Zeman při návštěvě výstavy pořádané Jazzovou sekcí k 45. výročí srpna 1968.
Ale to já souhlasím. Akorát koho těmi hrdiny míní, to nevím. Jestli ideálního Dubčeka a sebranku dalších komunistů kolem sebe, pak jistě. I já jsem tomu podlehl
ve věku sice ne zcela zralém (18), ale přesto, ba i přes varování mého dědečka, jemuž jsem věřil méně než té sebrance, kterou MZ zove elitou. Nicméně :
"Nemáme právo vyčítat, že se občané podrobili, když dávno před nimi se okupantům podrobili ti, kteří byli bohužel nesprávně vzývány jako národní idoly,"
mám za správná konstatování, které bych doplnil tím, že politická sebranka celého politického spektra dneška nemá právo vyčítat občanům zhola nic, a tím, že by se hodilo aspoň tu a tam vzpomenout MUDF F. Kriegla.
Předchozí