Přidat odpověď
souhlasím se žženou, mám 11ti letého.. a každý den má kroužek o víkendu turnaje, domů se dostává kolem 18 h - sice nedělá nic pravidelně, ale dělá toho dost.. na požádní prakticky cokoliv - uklízí oblečení do skříně, své i maldších sourozenců, vyklízí myčku, - někdy jen vyklízí - je dost malý a nedosáhne ale klidně i uklidí, dotáhne židli a poklidí, kam věci patří, vysává, případně mi vyndává zadnává vysavač, chodí se smetím, stará se o mladší sourozence, hlídá je, utírá prach, zamete, ustele postele včetně postelí sourozenců, pokklízí pokojíček - přípava do školy je samozřejmostí, nově asi půl roku žehlí všechno rovné - utěrky, ručníky, kapesníky, osušky a ložní prádlo - protože sám chce, baví ho to.. není to úplně ono, ale aspoň se to naučí
zajde na nákup, přinese, donese odnese oč je požádán a ejště i tak má dost času na čtení a kamarády
možná to není ani všecko, ještě určitě dělá něco jiného, ale zrovna mě nic nenapadá..
ještě snad - převléká polštáře - deky ne, to mu nejde, na to je moc malý, umí zapnout pračku a přes léto se učil i věšet prádlo, já v září nastupuju do práce a sám říkal, protože bude doma první, abych mu dycky napsala na lísteček co má udělat, jako třeba - to prádlo nebo myčku, nebo nakoupit, že to udělá než půjde na kroužek
taky dokáže uvařit jednoduché jídlo - jako pečené brambory, vařené brambory, těstoviny.. rýži
Předchozí