| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dobrý večer.

Zajímalo by mě zda tu někdo řešil podobný problém.

Syn v září minulý rok nastoupil do speciální školky. Bývalá paní ředitelka této školky byla synova logopedka, která také doporučila zařazení syna do logopedické třídy. Trochu mě to rozrušilo. Syn má diagnostikovaný dětský autismus. Obavy byly, ale nakonec zbytečné. Syn se rychle zařadil mezi děti. Ve třídě měl k dispozici osobní asistentku (mnou hrazenou). Zpočátku užíval jako podpůrný prostředek ke komunikaci piktogramy. Postupně se plně obešel bez nich.
Díky úžasné práci učitelek, asistentky a dětí, které ho táhly udělal obrovské pokroky. Před rokem sotva mluvil. Nyní skládá jednodušší věty, které mají, ale i 6 slov. Taky se konečně začal ptát. Na všechno. Největší problémy měl vždycky s komunikací. Ostatní u něho vždy plně korigovala asistenta.
Jenže ... Před koncem školního roku byla ve školce inspekce. Navíc ze synovi třídy obcházejí obě dvě učitelky.
Včera sem potkala jednu z učitelek a synovu asistentku, které mi sdělily, že synovi nejen, že odejdou obě učitelky, ale nezůstane mu asistenta a ani jeden jediný "spolužák" se kterým byl ve třídě. Má být přeřazen o patro níž do třídy, která je specializovaná na autistické děti. Rozhodne nechci, aby to vyznělo nějak zle, ale v této třídě jsou jen děti s těžkou formou autismu a případným spojením s mentální retardací. Děti většinou nemluvící.
Jsem z toho hodně špatná, protože jsem chtěla, aby byl syn mezi dětmi, které ho potáhnou. Takhle na tom bude nejlépe ve třídě on sám. ~7~ Je to pro mě jako jistá vstupenka na speciální základní školu, což jsem přesně nechtěla. Také pro něj končí společné akce a sportovní aktivity se školkou. Minulý rok bez problémů absolvoval plavecký a bruslařský kurz.

V pondělí se společně s asistentkou chystám za ředitelkou. Vůbec, ale vůbec nejsem konfliktní typ. Dost se toho obávám.

Byla bych moc ráda za případné zkušenosti rodičů, kteří řešili podobný problém. Jak jste dopadli? Jaké účinné argumenty použít?

Pamatuji si, jak mě chtěli na základní škole ve 3. třídě, při dělení, zařadit do zvláštní třídy. Mamka okamžitě volala do školy a přes známou my vyjednala klasickou třídu. I v 8. a 9. třídě jsem měla vyznamenání a bez problémů jsem se dostala na zdravotní školu. ~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.