To potvrzjuju, že jsou šikovný.
Můj synek (v září mu bude 8let), zrovinka v pátek naložil kilo krůtího masa na grilování - jenom jsem mu ho nakrájela a pak na to vymačkala česnek, protože lis ještě neumáčkne. Naložit maso u nás znamená naklepat, nasolit a napaprikovat, dát do plastové misky a potřít olejem.
A brambory mi komplet nakrájí na vaření, taktéž zeleninu na salát (brambory tedy překojím podél na polovinu, taktéž třeba papriky)...
A říkal, že se chce naučit vařit i těstoviny - ale to mám trochu zábrany - máme plyn a tudíž otevřený oheň - z toho jsem měla dlouho špatný pocit i já, jako dospělá (z domova jsem zvyklá na elektriku)..
Co se týče povinností - dokáže uklidit celý byt sám (porovnat a uklidit povrchy + vyluxovat), vyjma vytírání - to nechci, aby dělal, ale on vytírá rád - takže mu nechávám občas vytřít chodbu v paneláku
.
Myčku uklízí tak, že vyndavá a uklízí příbory a podává mi ostatní nádobí - samotného uklidit ho to nenechám, páč máme vyšší kuchyňskou linku a takřka všechno nádobí kromě hrnců patří do horních skříněk - to by musel šplhat jako opice ...
Nic nemá jako povinnost, vyjma svého pokojíčku, ale na požádání dělá, co potřebuju - i doběhne do lékárny, nebo k vietnamci - ty máme tady na sídlišti.
Celkově je hodně samostatný.