Přidat odpověď
Vyzkoušej to a dej nám vedět, jo?
Asi budu za cynika, ale podle toho, jak ru píšeš, bych řekla, že směřuješ spíš k demonstračce - ráda bych řekla, že demonstračky často končí trvalým poškozením, můžeš třeba i zblbnout po otoku mozku apod., když to řeknu velmi vulgárně
Pokud netrpíš schizofrenií a sebevraždu nebo demostračku racionálně plánuješ, považuju to za dost sobecké vůči dceři. Dcerka se nikoho neprosila, aby se narodila, ale ty nemáš právo jí do života vypravit s tak obrovskou zátěží , jako je sebevražda matky. Nebo demonstračka - ta ji doživotně uvrhne v úzkost, kdy ti zase rupně v hlavě a opět to zkusíš. Mám pochopení pro sebevraždy ve zkratu, mám pochopení prop sebevražky v důsledku psychiatrické dg., ale chladnokrevně plánovat něco podobného, když mám zodpovědnost, kterou jsem přijala vědomně, závazek, úkol - dítě, pro to omluvu nebo pochopení nějak najít nedokážu, byť bys měla potíže jakékoliv, zejména pokud jsi nevyzkoušela dostupná řešení.
Pokud tě to neopustí, tak to prosím pojmi jako nehodu, ať se dcerka do konce života neužírá tím, proč jí měla její matka tak málo ráda, že jí nestála ani za to úsilí, pokusit se žít.
Předchozí