Třešničko, ta ambulance je přímo v nemocnici. A budeš potřebovat žádanku od dětské dr. Ta moje ani nepípla. Na odborné vyšetření máš právo.
http://www.nemfm.cz/zdravotnicka-oddeleni/ambulance/detske-ambulance/
Přesně tak, Janino. Kdyby se měl člověk na vše ohlížet, tak pomalu ani nevyjde ven. U toho bazénu bych chápala prochladnutí v souvislostí s ledvinama, ale nechápu, jak by se tam mohl kluk nakazit bakterií (leda tím, že by napolykal vodu - což je běžné). Dami tam taky asi chytá ty rýmy, měl z bazénu i plíseň na nohou. Ale to považuju tak nějak za běžné věci. Navíc fakt ty bazény pro mimina jsou často kontrolovány a já sama si velmi vybírám:)
Třešničko, já jsem si to vyžádala sama poté, co mi dr. cpala další atb. Nějak nemám ráda, když se "naslepo" nasazuji atb, bez hledání příčiny. Nicméně než nás objednali, než jsme se tam doštráchali, tak měl skoro půl roku. Každopádně po své zkušenosti bych už postupovala tak, že bych urychlila to odborné vyšetření. Pokud by bylo OK, zkusila bych imunologické (jestli není problém s poruchou imunity) a podle toho bych se zařídila. Tj. nejlépe podporovat imunitu, aby ty bakterie vybila imunita. Ale to fakt až po konzultaci s nefroložkou.
Jinak na 99,9% se určitě nedělají resistence na atb. Prostě se dá to, co "nejlépe" zabírá. Jim tam v laboratoři fakt naroste všechno možné. Viz můj nedávný zážitek s Damim, kdy mi dr. každý den hlásil, jak jim tam bují campylobakterie a nakonec to byl rotavirus - takže asi tak
.
Ad zuby a atb - ano, atb vliv mají a nemalý
. Ale dokud nejsou prořízlé, byla bych v klidu. A pak důkladně čistit a v noci hodně zapít vodou. Je to jak psala Enko. Kdysi jsem se o tom bavila s Bájou.