Na rodince ho nikdo nevolil, stejně jako nikdo nikdy nejde do mekáče, nikdo nikdy nekoupí pribináček, nepije Coca-Colu, každý pere jen v mýdlovém slizu a nakupuje na farmářských trzích.
A kdoví, jak to ve skutečnosti je. Každý se stylizuje a většina lidí jde s davem, takže části nestojí za to, se tady dohadovat, i kdyby mělo na Zemana smířlivý názor, část se stydí postavit se za svůj názor a tak dále.
Mě taky ta pseudonenávist fascinuje, chápu, že Havel byl adorován už za života kvůli spojení s ideály revoluce, nebylo to až tak o něm jako o člověku, Klaus byl taky kontroverzní, ale držel navenek alespoň zpočátku štábní kulturu a to se lidem líbí, nevoli vzbudil až po dlouhém čase, jinak lidi od něj ze začátku dost snesli. Zeman je kontroverzní jiným způsobem, nebojí se dělat si nepřátele, ať už se to týká novinářů nebo kohokoliv a myslím,že tohle je ten pravý důvod hysterie, protože jít takovým stylem proti proudu, to Češi neodpouští. Možná i proto, že na podobné chování by v reálném životě neměli sami "koule". Není totiž vždycky snadné říct, co si myslím, i když vím, že tím vzbudím vlnu nevole. Samozřejmě někdo může říct, že je to forma negativní reklamy, ale Zeman byl takový odjakživa.
No a možná je to i o zrcadle a tom, co lidi v něm nechtějí vidět, protože Zeman rozhodně není svatý a Češi taky nejsou, naopak. Srandovní je třeba šmírování jestli náhodou nebyl někdy pod vlivem v tak "prohibičním" národě, jako jsou Češi. Kázání vody druhému, když to sám nedělám.
Na úvodní otázku, já se nad volbami nezamýšlím, na mě žádná kampaň vliv nemá, já bych veškeré kampaně stornovala,je to jen utrácení peněz, protože názor si člověk dělá stejně během volebního období podle činů. Alespoň soudný člověk.