| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Delete napsala:
"aby mi někdo přikazoval živit ty, co nechtějí pracovat, zejména ve chvíli, kdy sama mám existenční problémy, to je i na mě trochu moc. Je mi jedno, jestli se někomu pracovat nechce, ať si klidně nepracuje, ale proč by ho měla v tu chvíli živit celá společnost? Na druhou stranu, kdyuž někdo pracovat chce, a z nějakého důvodu to nejde, tak ať mu společnost pomůže...ale zase je otázkou, jestli je ta správná cesta dávat jim "dávku" z peněz, které si ta společnost od nich nejdřív vybrala, nechala je projít rukama mnohých úředníků, které z nich zaplatila, pak nechala ty úředníky rozhodnout, jestli je na tom ten člověk opravdu tak špatně, jak tvrdí...a pak mu možná milostivě něco z toho vrátila...proč?"

Pokud někdo pracovat nechce (problém může být s dokazováním), tak má nárok jen na existeční minimum nějakých 2200 Kč. Mnohdy ani to ne. Samozřejmě ten člověk dobrovolně neumře hlady pod mostem, ale peníze na živobytí si obstará jinak - sběrem kovů odevšad, krádežemi, žebráním,...ti šťastnější se nechají živit svým partnerem/rodiči, apod.. Tohle opravdu nemá snadné řešení - tedy pokud tě neláká fašistický přístup nucených prací...

Přerozdělování je drahé a přerozděluje se moc a často nesmyslné částky (že administrativa je dražší, než co se vybere). Určitě je spousta výdajů z veřejných rozpočtů, které jsou neefektivní, zbytečné a často i kontraproduktivní. Ale těžko někdy bude vůle udělat v tom pořádek.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.