Přidat odpověď
Šuplíku,
jak, kdo to bude kontrolovat? Já tu snad píšu o tom, že to nebo ono bude? Já píšu, co si třeba dokážu představit...nebo co mě vede k tomu, že tíhnu víc ke Svobodným než třeba k Zeleným nebo KDU-ČSL, i když i u nich si najdu "to svoje"....
Taky, jak už jsem psala Grainne, jsem opakovaně napsala, že už to dál nechci pitvat, že to není moje parketa...a opakovaně se tu obejvují stejné nesmysly vkládané mně nebo Svobodným "do úst", že to, co chceme, je aby se každý postaral sám o sebe....ovšem bez toho dodatku, pokud může....a že tu opakovaně píšu, že pokud nemůže, mají na to Svobodní své návrhy a mechanismy, které se sice liší od současného systému (který já považuju za neefektivní zejména v pomoci těm, kteří to SKUTEČNĚ potřebují), ale to neznamená, že je nefunkční....
A znovu, znovu, znovu říkám, Svobodní pro následující roky nemají ambice dělat nějakou zdravotní nebo sociální reformu, něco měnit k obrazu svému v těchto oblastech. Těžko to také budou probírat při konatktní kamapni, protože vize je sice společná, ale ty cesty, jednotlivé kroky, horizonty a mechanismy rozhodně nejsou sjednocené (dáno tím, že všichni ve straně mají stejnou sílu hlasu, nikdo nic nenařizuje, nikdo nemusí poslouchat, aby se dostal k nějaké funkci, takže se to prostě musí vyargumentovat a najít kompromis, než se s tím vyleze....a ne, že si vedení něco domluví a řadoví členové do toho nemají co kecat)....takže když teď budeš chtít teď po někom, aby ti řekl, jak to BUDE fungovat KDO a JAK to BUDE kontrolovat, dozvíš se zase jen to, jak si to on osobně představuje...
Prostě nyní není zdravotnictví a sociální systém na pořadu dne. To, co spoustu lidí dostalo do problémů, je zvýšení DPH, neustále rostoucí ceny v důsledku toho DPH, ale také v důsledku dotovaných druhů prodělečných způsobů výroby elektřiny, dotování biopaliv povinně přimíchávaných do pohonných hmot, což je významně prodražuje a to zase následně prodražuje vše, co se musí vozit (tedy prakticky vše), čím dál větší riziko a uměle zvedaná cena práce pro zaměstnavatele, což vede jen k tomu, že se zaměstnance mít nevyplatí....
Já vím, že píšu obsáhle, jinak to neumím...ale pokud si nechceš dělat zkreslený názor nebo pokud chceš opravdu dojít k pochopení, tak by asi stálo za to číst vše...nebo si zajít na některou z konferencí, které Svobodní pro veřejnost dělají, nejčastěji v centru Prahy....dopředu je dané téma příspěvků, někdy jeden, někdy třeba tři řečníci...a pak diskuze, nejdřív k tématu, ale když není extra náročné na diskuzi, tak vlastně k čemukoliv....a po konferenci ješně volná diskuze v předsálí, s kýmkoliv o čemkoliv....akorát tedy myslím, že před volbami mají napilno, tak nevím, jestli ještě teď do voleb nějaká bude...ale předpokládám, že volit je nechceš, takže pak v průběhu roku, vždy jednou do měsíce....je to jiné, než číst nějaké programy, koukat na to v televizi nebo číst o tom na zpravodajských serverech.....
Víc fakt nevím, co k tomu dodat....
Předchozí