Přidat odpověď
U syna se ekzém objevil v cca 6 týdnech v děsivém rozsahu. Jedno lékařské pracoviště na moje opakované dotazy tvrdilo, že strava kojící matky se přeceňuje, a neustále jsme dostávali kortikoidové i jiné masti, které vždy pomohly jen krátkodobě. Svědilo ho to strašně, škrábal se, noci byly hrozné. Ve 4 měsících jsme se dostali k báječné paní doktorce Čapkové do Motola - ta začala tím, že mi nasadila dietu jako řemen a k tomu endiaronovou mast na tělíčko a koupele z otrub. Během cca tří dnů (!) byl syn téměř čistý a dál se vylepšoval. Postupným zkoušením potravin jsem zjistila, že problém bylo pouze mléko (ale např. nevadil tvrdý sýr, ani citrusy - z častých alergenů). Když jsem se v jeho 7 měsících zapomněla a dala si cappuccino s mlékem, osypal se na tvářích. Postupně se to zlepšovalo, kolem roku byl bez reakce na mléko v mojí stravě a v cca 13-14 měsících mohl začít s bílým jogurtem, aniž by byl problém. Dnes má alergii na mák a ořechy, jinak nic, a po ekzému ani stopy. Přeji hodně štěstí!!
Předchozí