| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kapradino, srovnáváš hrušky s jabkama. Jsme ve velkém krajském městě, kde jsem 3 roky lítala od ZŠ do Mš - nejsou vedle sebe, tudíž zdržení před vyzvednutím starší min. půl hodiny. Starší byla nešťastná, že chodí z družiny mezi pár posledními dětmi tedy těsně před 16:30 - kdybych se o minutu zdržela dítě předají policii ~Rv Navíc domů jsme přicházeli pozdě a jelikož dostávají úkolů hromady, tak do 7-9 hodin večer jsme dělali úkoly - masakr! Takže jsem pak uvítala, že jsem našla práci na poloviční úvazek a mohla jsem starší brát dřív. Nicméně i tak ta logistika je dost náročná. Až teď je to trošičku úleva, protože starší už má 10 let a chodí domů sama a na kroužky nebo na většinu sama. Ale i tak je náročné vyzvedávat mladší ve školce, kterou máme 3-4 km od našeho domu. Jak jsem psala, pokud dojde k tomu, že mladší nám nevezmou, což popravdě nepředpokládám nebo snažím se se o to nebát, protože je bystrá, šikovná - čte, poznává hodiny a na rozdíl od starší je ambicióznější... a navíc od spolužáků od dcerky vzali zatím všechny sourozence... ale kdyby ji čistě náhodou nevzali, tak více méně určitě půjdou obě spolu jinam, protože já chci v práci navýšit úvazek /částečně jsem si ho už navýšila/ a potřebuji mít více volné ruce. Navíc chci, aby holky chodily spolu i z bezpečnostních důvodů - na čemž nevidím nic špatného. Naopak neznám nikoho, kdo by měl tady jedno dítě na jedné straně města na ZŠ a druhé na opačné...
Ad koho berou,- samozřejmě, že tam nejsou jen děti vysokoškoláků! - to jsem nikde nepsala. Tahle ZŠ má svou Mš a děti z ní jdou do jejich školy tzv. možná i automaticky. A taky berou děti s postižením... postižené děti jsou přijaté předem. Navíc samozřejmě je v zájmu školy nabrat co nejvíce dětí, protože na ně, pak dostanou od státu nějaké peníze. Ale tahle škola má malé kapacity nebo řekněme omezené a prostě ji nenafouknou. Takže v roce kdy šla naše starší do školy, tak otevřeli 3 třídy prvních tříd, další rok už ubírali, předloni byl asi 30 dětí převis a letos bylo snad okolo 80 převis. To teď nevím přesně, ale přišlo mi to číslo hodně vysoké.
Ad Bigy - škola asi bude patřit včetně ZŠ k nejlepším, protože nároky o tom svědčí srovnávací zkoušky, které školy podstupují a taky na děti jsou vysoké nároky a když srovnám nároky na vrstevníky naší holky jinde a tu, tak je to hodně znát. Takže i věřím tomu, co nám říkali ve škole, že přijímací zkoušky na víceleté gymnázium zvládnou z jejich ZŠ i trojkaři, ovšem z okolních ZŠ mají často problémy i jedničkáři. Ale uvidíme, jak to dopadne ~;)
Horší je, že třeba vloni byť to byla jen a pouze 3. třída tak jsem litovala děti od třeba řekněme rodičů se základním vzděláním, protože x-krát za rok se stalo, že jsem nevěděla, jak mám holce to či ono vysvětlit, páč jsem to sama nevěděla- ještě že máme chytrého tatínka ~:-D Učitelku tohle ovšem nezajímalo - zkrátka nepochopila učivo, tak ji to doučte ~o~~n~ Asi jsme si na to už zvykli, takže už to bereme jako fakt, prostě mají nejpřísnější učitelku na škole za třídní, tak musíme makat celá rodina... ale jde to, - zase je pravda, že holka brzy pochopila, že chce-li mít jedničky, tak se zkrátka musí snažit - bez snahy, že nebudou.
Ale že by tahle škola byla na druhou stranu nějak výjimečná v řešení šikany... to asi nebude - soudím dle kamarádky, které tam šikanovali obě děti a škola to prý zametala pod kobereček ~7~ Jeden už je na střední škole a druhý odešel v osmičce na vlastní žádost na jinou ZŠ (tomu druhému se dokonce vysmívala třídní učitelka a prý mu říkala, že má IQ houpacího koníka před celou třídou apod. ~e~) Takže jak jsem psala, co se učitelů týče, tak i tady jsou lepší a horší...~d~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.