Jablka oloupat, vykrájet jadřince, nakrájet na přiměřeně menší kusy. Nasypat do hrnce. Na 3 kila jablek přilít 125ml octa a asi 750g cukru (podle sladkosti jablek a chuťových buněk rodiny se dá cukr ubrat). Nechat odležet trochu v chladu a ta jablka si pustí šťávu. Postavit na plotnu a nechat rozdusit, třeba tak hodinku táhnout. Pak ponorným mixérem pomixovat a hrnec bez pokličky strčit do trouby vyhřáté na 150°C. A tam nechat, než povidla zhoustnou, což budou minimálně 3 hodinky, ale často víc. Nakonec přidávám trochu alkoholu (malinko rumu) a zavařím do sklenic.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.