Já tedy nepodnikám v hotelnictví, ale v gastronomii a tyto obory jsou dost propojené, takže si dovolím v rychlosti říct, jak vidím situaci já.
Pensiony ve městě ve většině případů nefungují. Pokud ano, jsou vyhlášené VÝBORNOU kuchyní. Snídaně musí být nadstandartní, míchaná vejce, lívance atd atd.
V dnešní době, kdy je na výběr nespočet levných pensionů s polopenzí a kdy si lidé opravdu velmi dobře rozmyslí, kam pojedou a kde nechají své peníze, kterých mají skutečně málo, si neumím představit, že by se naplnil hotýlek ve městě a ještě bez restaurace. Lidé chtějí společenský prostor, hospůdku, na dovolené už tuplem. Dnes už to nejde dělat tak, že budu mít osm pokojů, ráno dám na stoly rohlíky, marmeládu a mazací sýr, a všichni budou spokojení. Konkurenční boj je obrovský, jde nám všem o přežití. A pokud nemáte praxi v oboru ubytování, nevíte, jak se zpropagovat (stojí to hromady peněz), je to holé šílenství se do něčeho takového pouštět. Bude vás to stát akorát nervy a vyhozené peníze a klidně i vztah. Dneska v hotelnictví a gastronomii přežívají jenom fakt ti nejlepší a nejsilnější. A je to těžkej boj