Přidat odpověď
Musíš zvážit některé věci, i kterých můžu jen spekulovat.
Jako dilema bych to brala u opravdu hodně blízké kamarádky, řešila bych, čím jí víc prospěju nebo spíš míň ublížím. O nějakém jednorázovém úletu bych asi mlčela, paralelní vztah je něco jiného. Beru to podle sebe, co bych (ne)chtěla vědět já.
Musela bych ovšem počítat s tím, že kamarádství je touhle situací ohroženo v každém případě. Ať už tím, že jsem "poslem špatných zpráv" nebo tím, že až to praskne, budu ta, co vše věděla a mlčela.
Kdyby to nebyla opravdu hodně blízká osoba, určitě bych mlčela a rozhodně bych nepovažovala za nutné jakkoli do jejich vztahu "zasahovat", třeba i tou informací.
A v konkrétním případě? Působí to na mě tak, že blízcí jsou si spíš chlapi kamarádka je spíš dobrá známá. Ale vzhledem k minulosti ten vztah asi stejně nevydrží a Nejspíš to stejně "praskne".
Osobní zkušenost: Dozvěděla jsem náhodou o nevěře známého, ale mlčela jsem. Podváděná je spíš známá, ne kamarádka. A záletník je typ, co "neodolá", ale neudržuje paralelní vztahy ani neodchází od rodiny. O té nevěry, o které vím uplynulo asi 10 let, a možná nebyla jediná ani poslední.
Předchozí