Přidat odpověď
Delete, dobře. Co se sebevědomí týče, tak bych ti přála vidět, jak se mnou mluvil můj otec.
Já netvrdím, že některé podmínky nejsou lepší, než jiné. Ale říkám, že nevíme, co by bylo - kdyby.... Raduna by vyrostla v jiné rodině, měla by úplně jiný život. Potkala by úspěšné lidi a měla by jiného životního partnera. Taky by mohla narazit na násilníka, alkoholika nebo prostě jen vola. Mohla by se pustit do studia v oboru, který by ale třeba nezvládala. Mohla by narazit na skvělého chlapa, který by měl v rodině nějaké onemocnění a ona by měla nemocné dítě(příklad).
Říkám jen, že srovnávání se s druhými, kteří měli něco lepšího, ničemu nepomůže. Lepší je se nechat inspirovat těmi, co něco dokázali, aniž by jim někdo něco zařizoval či jim jinak vyšlapával cestičku. Je to i mnohem lepší pocit, když člověk něco dokáže a nemusí se stydět, že to má jen díky tomu, že rodiče někoho významného znali. To se dneska už hrdě lidi hlásej i k tomu, že měli(mají) protekci? Já ybch se musela propadnout hanbou, kdyby tohle někde na mě prasklo.
Předchozí