navařit kotel česnečky a lehnout na víkend do postele
+
já tedy už od těhotenství nedám dopustit na Preventan akut
Už ho zase (coby kojící) 2 týdny beru - páč mě synek opět podaroval bacilovou zoo ze školy ...
Poradila mi to kamarádka, který jsem se ptala, jak je to možný, že má imrvére nemocný díťata a ona nelehne - páč já fakt každičkou synkovu nemoc odstonala (ovšem o stonání v mém případě nemůže být bohužel ani řeč, páč jsem vždycky všechno přechodila
, nejsem teplotový typ, takže fungovat můžu, dře to, ale jde to. Složila mě do kolen jen chřipka, to jsem byla doma 3 dny, do práce bych se nedoplazila ani náhodou, byla jsem ráda, že jsem se dostala na záchod. A pak spálová angina - doma jsem byla 1 den, to jsem ale měla štěstí, že v tom byl jak víkend, tak 1 den květnový svátek).
No a ona mi poradila Preventan - v kritickém období ho bere nonstop.
Zkusila jsem ho taky a ta nemocnost byla fakt minimální - poradila mi to právě v těhotenství, když jsem se nemohla vzpamatovat po chřipce, kterou jsem prodělala letos v lednu, kdy jsem byla v 6měs. těhotenství + jsem právě šéfovala rekonstrukci půlky bytu.
Naštěstí ho můžou jak těhotné, tak kojící!
Teď jsem bohužel podcenila v domění, že to už nechytnu (odolávala jsem 14 dní) a smůla - chytla... a nasadila ho pozdě, ale průběh je o dost mírnější než by byl normálně, dneska už jsem úplně v poho, ťuk, ťuk, ťuk...
Já mám naneštěstí blbý sliznice (polyalergik), takže jsem pro ty mrchy bacilový snadná kořist
...