Přidat odpověď
Ja bych tam dite nedala.
Jsem ateista a vedla jsem deti k tomu, ze je nutne vedet o ruznych nabozenstvich co se dat, aby clovek pochopil, jak ovlivnila celou historii sveta. Dneska jsou dospele, zadne nabozenstvi si nikdo z nich nevybral a citi to stejne jako ja, i partnery si vybrali se stejnym nazorem.
verici mi nijak nevadi, nikomu viru neberu, pokud mne osobne neomezuji. S nikym to nediskutuju, ale kdyz na to prijde rec, verici mne, Binturong, dost nevhodne "strasi" zivotem po, kritizuji moji neviru, davaji mi za vinu soukroma i politicka deni, ktera s virou nemaji nic spolecneho (ano, poukazuji na to ci ono, co atesti... =mne to pripada tak smesne a ubohe, ze se nijak nenamaham to nekomu vyvratit) atd atd.
Verici to samozrejme vidi uplne jinak a nijak si to ovlivnovani neuvedomi.
Moje deti bych tomu absolutne dobrovolne nevystavovala.
Zrovna pred 14 dny jsme byla na soukrome navsteve v Rakousku. Jezdim tam leta a ziju v rodinach. Holcicka zacala prvni tridu. Byla jsem tam s nimi.Uz prvni den do komunalni skoly ta vira zacahuje. Deti maji 2 hodiny nabozenstvi tydne, pochopitelne maji na vyber - islam, judaismus, katolicka, protestantska - ale nejsou vedeny k toleranci viry a postoje tech druhych, ale je to pouhopouja vyuka nabozenstvi jako takoveho. Cela spolecnost je tim kalolictvim tak prosakla, ze se ptaji na pocet navstev katolickeho kostela, kdyz si otec v te rodine zadal o misto sefa.
Takze tak. Co nadelas, kdyz v takove spolecnosti zijes a nemuzes se uplatnit bez sveho okoli - kdo nejde s nami, je sam a bez pomoci.
On si tohle vsecko clovek vubec nijak neuvedomuje, kdyz v tom jednak nezije nebo kdyz pluje s proudem a nema tim padem problemy s vericim okolim.
Předchozí