Zerat, ono E-coli je většinou původcem zánětu močáku (tuším 80%), ale nemusí tomu tak být vždycky.... bakterie můžou být různé. Ale když mi dělali stěry z močové trubice tak jsem tam měla nějakého streptokoka Beta, skupiny B masivně.... tou dobou jsem měla toho samého v krku - výtěry byly dělané ve stejnou dobu.
Ono jak je tělo oslabené tak prostě bacily můžou různě prolézat kamkoliv....
urolog (kamarád) měl sice jinou verzi přenosu
.... podal to sice velice slušně, přesto si myslím, že pacientovi by to takto neřekl, původní mi to taky řekl stylem, že se to prostě rozleze v těle....
Tenkrát jsem dokonce skončila, že mi trhali zbytek mandle (krční), který mi dorostl po odstranění. Odstraňovali mi je ve 12 a někde okolo 25-ti se právě v souvislosti s mnoha problémy zjistilo, že mi část dorostla a že se v ní drží humus, tak mi ten zbytek odstraňovali. Po histologii mi říkal dr. že jsem tam měla celou zoologickou. .... no jsem teda měla vlastně štěstí, že v močáku jsem měla jen jedno zvířátko
. Tou dobou jsem měla
močákem docela časté problémy.
Jj zánětu v těhotenství jsem se bála jak čert kříže, naštěstí mě minul... nevím jak teď, ale když byla těhotná kamarádka, tak právě skončila v nemocnici se zánětem močáku a kromě urologického čaje s ní nic nedělali, že prý v těhotenství je to problém... zrovna měla před svatbou, dokonce vím, že musela i podepsat revers, protože jí chtěli pustit v pondělí a svatbu měla v sobotu, tak v pátek kvůli šatům a přípravě podepsala revers, protože už se cítila dobře.... ale byla tam tuším asi 14 dní.