Rychlost trávení závisí na okolnostech a jednotlivci. Nicméně obecně lze říci, že syrové ovoce prochází žaludkem velice rychle, syrová zelenina s nízkých obsahem proteinu a zelenina s nízkým obsahem škrobu odchází ze žaludku také velice rychle a to téměř nezměněna. Zelenina obsahující hodně škrobu musí v žaludku setrvat déle kvůli náročnějšímu trávení. Bílkoviny potřebují ještě delší čas než opustí žaludek. Ovoce setrvává v žaludku okolo 30-60 min., zelenina s nízkým obsahem proteinu a zelenina s nízkým obsahem škrobu trochu déle, koncentrované škroby asi 2 hod. a koncentrované proteiny asi 4 hod. Některé potraviny setrvávají v žaludku déle než 5 až 6 hod. Některými případy je kombinace škrob-protein, např. luštěniny (včetně fazolí), obiloviny, vařené zelí a maso.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.