Přidat odpověď
Ajo, já jsem velký odpůrce antidepresiv a nejsem doktor. Myslím si, to co ty tušíš, že se nadužívají, moc se nerozlišuje, zda je člověk skutečně potřebuje nebo se to dá zvládnout jinak. Tedy zda je nemocný nebo jenom v nějaké krizové etapě svého života. Poznala jsem jednoho člověka co vysadil naráz a měl hrozné stavy, on nevycházel z domu jenom se u toho fotil, ty fotky mně ukázal a bylo to hrozný a to ta fotka ještě není skoro o ničem, určitě řekne jen velmi málo o tom co a jak se v té chvíli cítil. Takže bych vysazovala určitě s konzultací lékaře, jinak je to pro mozek velká nezvládnutelná pecka. Pak bych hledala jiné možnosti řešení, obecně podzim je blbé období pro citlivé lidi a v kombiaci s tím silným úplněm a tvým pocitem, že není komu věřit, to musí být hodně nepříjemný stav. Jinak platí chodit co nejvíc na světlo i v těchto krátkých dnech a jíst co nejvíc přirozené stravy. Tělo zvlášť mladé má ohromnou schopnost regenerace a vzchopení se. Pokud nejsi nemocná a byl to jen přechodný stav, tak to určitě zvládneš bez léků s významnou úpravou životosprávy.
Předchozí