Přidat odpověď
Mám ráda bílá suché vína s přívlastkem alespoň kabinet lépe pozdní sběr - nejradši mám Ryzlink Rýnský a Savignon, když je trochu archívní tak ještě lépe (ale ne každý archív znamená lepší chuť). Mám ráda i červené Cabernet Savignon ale zase jen suchá vína, které jsou pěkně "ostrá". Ve sladkých vínech se snadno schová nějaká ta nedokonalost vína, protože ta sladká chuť ji překryje, proto sladkým a polosladkým, polosuchým vínům nedůvěřuju.
Jestli tě bolí hlava po lahvovaných vínech tak je to tím, že se vína doslazovaná vína musí sýřit, aby byla prodejná v obchodech, kde se může teplota během transportu a prodeje pohybovat v teplotách nad 10 stupňů. Víno prodávané vinařem v sudech většinou konzervované není a proto po něm nebolí hlava.
Kupujeme vína i lahvovaná od vinaře, ale nekonzervovaná, jsou u něj ve sklepě ve stabilní teplotě do 8 st. a když je vezeme domů tak pak musí hned do ledničky, protože jinak by se trochu nakvasila. A z nekonzervovaného vína nikdy nebolí hlava ani ve větším množství. Pokud to teda někdo nemíchá jak karty.
Předchozí