Když jsem pro inspiraci nakukovala do vedlejší diskuze o obědech na dny volna, zaujalo mě, že v neděli většinou nezazněla nějaká ta "klasika", nebo jak to nazvat.
Přece jen mám zafixováno, že v neděli (i tedy ve svátek) se vařívá oběd krapet svátečnější, takový "lepší"
Takže vždy maso, upraveno na nějaký ten nejoblíběnější způsob - není nutný řízek
, ale nějak pečené, dušené, nebo tak. Určitě ne omáčka, to je (z mého pohledu) takové jakože obyčejnější jídlo
I když některé omáčky jsou jistě velmi náročné na přípravu, popř. na finance, tak prostě v neděli ne
No a vy jste tam často jmenovali taková jídla na všední den, tak mě zajímá, jestli nějak zohledňujete, že je neděle.
A taky by mě zajímalo, jestli někdo dodržuje páteční obědy bez masa (i když třeba není věřící). My teda v pátek maso nejíme, vyjma ryby, i když už jsem si kolikrát říkala, že je to docela drahý půst, když je ryba dražší než jiné maso
A po pravdě mně docela vadí, když je ve školní jídelně na výběr v pátek maso nebo maso
Jak je to u vás?