O víkendu je na přípravu jídla většinou více času, navíc se doma jí oběd i večeře, takže to vychází tak, že v neděli je nějaké to maso, ale právě klidně i v omáčce, protože k tomu se dá dát knedlík, na který ve všední den většinou není kdy.
A protože se snažím, aby se jídla dva dny za sebou typově neopakovala, tak na sobotu často vyjde něco bezmasého, třeba smažák nebo květák s bramborem. Nebo naopak, v sobotu je omáčka bez masa (koprovka s vajíčkem, např.) a v neděli třeba ten řízek s br. kaší.
Taky záleží na tom, jestli je doma manžel nebo ne. Pokud je, snažím se, aby se o víkendu vařilo něco, co je jeho parketa
. Když není, jsou jídla, která jsem ochotná vařit já.
Někdy oběd odbydeme a větší práci si dáme s večeří.
Pátek jako postní den neřeším. Ve všední dny se vaří jídla nenáročná na čas, takže minimálně jednou týdně je ryba (nejčastěji treska, občas rybí prsty nebo filé), pak vajíčka na různý způsob, špagety, zapečené těstoviny, prostě masa minimum. A když už, tak spíš vnitřnosti.