Přidat odpověď
Těžko říct.
Osobně znám (jsem znala dva) z rodiny vzdálenější a charakterově to byli tak skvělí lidé, že Bůh ví (nebo doba minulá, co je přimělo ke členství).
U nás rodina byla naprosto proti, taky to nikdo daleko nedotáhnul, co se týče vzdělávání se... no s dědou kulakem a strejdou emigrantem asi těžko, připouštím, že mnoho členů rodiny nevyvinulo ani snahu o něco víc než dělnické profese.., málokdo si pouštěl hubu na špacír, ale taky leccos nešlo.
Ale nesoudila bych tak příkře, je pravda, že často ty důvody ku vstupu do strany byly z prospěchu, ale když ti na to někdo uváže vzdělání dětí nebo třeba přivření oka, když šlo někomu o kriminál či ne, nebo práci, kterou miluješ, nebo i ten blbej byt, kterej potřebuješ... možná by člověk soudil jinak, být v té kůži.
U nás jak to bylo odmítavé, nastoupila jsem do prvního zaměstnání a šéf mi chtěl nabídnout členství... a já se nadechla a než jsem spustila.. nějakou vykecávající.. nebo odmítavou reakci... on nabídl odbory :-D
jsem ráda, že tohle už řešit fakt už nemusíme. A vůči členům nemám vůbec nic, ani kdysi, ani nyní, tam mi spíš vadí, že ta strana vůbec existuje, když to tak vezmu.
Těžko si někdo z nás představí 50-tá léta a ty další a byl-li někdo z přesvědčení, asi měl důvody věřit.
Předchozí