| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Po revoluci už byl děda po mrtvici ochrnutý na půlku těla, ale to ho jistě neomlouvá. Ale věřil myšlence komunismu, jen nesouhlasil s prováděním této myšlenky do praxe. Ale i porevoluční režim ho za jeho útrapy v koncentráku jaksi finančně "odškodnil". Manželův děda se změny režimu ani nedožil, možná umřel v blahé nevědomosti.

Nevím, nemůžu soudit, nejsem Bůh a do srdcí lidí nevidím. Jen jsem se na příkladu mě blízkých lidí snažila odpovědět na otázku, zda je komunistická minulost vada charakteru. Myslím, že pouze členství ve straně, bez bližšího zkoumání činů těchto lidí, nemá být důvodem pro jejich odsuzování. Zvláště od generace těch, kteří tuto dobu neprožili a mají proto jen silácké řeči, že oni by nikdy......

Jinak znám i lidi, co ve straně byli čistě z vypočítavosti (mého strýce) a ten má podle mě vadný charakter. Ovšem na to neusuzuji z jeho členství, ale dle jeho jiných činů, on měl vadný charakter i před vstupem do strany. A mimochodem dnes "kope" za jinou stranu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.