Janino, díky moc!
Dneska mě čeká neplánovaný utz, tak uvidíme, co bude dál... Jestli "jedeme dál" nebo revize.
Takže Justus dopadl vlastně dobře. To jsem ráda. Kéž by se to nějak upravilo samo.
Já jsem byla o prázdninách s klukama na očním vyšetření u oční terapeutky. Dami měl na jaře problémy s očima, šla jsem na oční a vyšetření hrozné - resp. nulové, nezjistila nic a napsala, že pro věk ho nemohla vyšetřit. To mě tedy extra nakrklo, protože Dami je hodně šikovný na svůj věk. Tak jsem si našla v Opavě optiku, kde vyštřují přístrojem Plusoptix. Vyšetření trvalo asi 30 min a bylo úúúúúúúžasné. Jednak změřila přístrojem (jasně, je to orientační, ale odhalí to případné vady a nesrovnalosti a pak je na rodiči, zda to bude řešit dál s lékařem) a pak různými pomůckami zkoušela oči, včetně 3D (tam já jsem neviděla vůůůbec NIC!, obě děti viděly VŠE:)). Pro každého měla vyštření vzhledem k jeho věku (6 a 3 roky). Hynka už zkoušela jako školáka, musel najít nějaké věci ve skupině atd., u Damíka zkoušela jen základy. Hynek má oči naprosto zdravé. U Damíka objevila maličkou vadu, kterou jsme měli trénovat, aby se spravila. Kdyby se na to nepřišlo, mohlo by to dopadnou tak, že mozek by vyřadil to slabší oko a podpořil to silnější a asi by to skončilo brýlemi. Za rok jdu s Damim opět na kontrolu. Stálo mě to 250 Kč každého, uhradila mi to pojišťovna. FAKT super - doporučuji všem. Dělá se to od 6m věku!
Marru, jak dopadly výsledky kultivace??? Posunuli jste se někam?